Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!
Nie jesteś zalogowany na forum.
no jakos tak, ale co ja tam wiem, zaczekam jezscze, to tak jak z kastracja niby mozna w kazdym wieku ale doradzaja lepiej jak pies juz calkowicie dojrzeje i juz nie rosnie.. wiec czekamy chociaz jak widze jak Manni bierze sie za gwalcenie kazdego psa to juz bym go wykastrowala
dzis przyszedl syrop dla Manniego, polecila mi go hodowczyni, podobno super na stawy, a ze buldogi bardzo szybko rosna maja czesto problemy ze stawami, masa ciala szybko jest nabierana, Manfred mial te fazy gdzie kulal, jego siostra kulala przez wlasnie zbyt szybki wzrost wiec kupilam mu
Cukierku jeszcze lepiej.... ta ta ta ta .... z Gniezna ha ha ha ha jak zobaczylam na opakowaniu ze dystrybucja z Gniezna jeszcze z dzielnicy gdzie najbardziej znany zaklad psychiatryczny w Polsce jest no tak bedzie dobry syropek ha ha ha
powiedz mi ile razy dostaje jesc Luna i ile gram na porcje suchej karmy jej dajesz?
Asiu! To syropek dla pieska
Luna je około 70 gram karmy i zazwyczaj dwa razy bo ostatnio ma trochę gorszy apetyt i nie chce mi jeść wieczorem
'I know I'm selfish, I'm unkind' Placebo
'...and all we can do is to wail and weep to the saddest song' HIM
no dla pieska ale moze bym mogla :... troszeczke sprobowac
biedna a ile ona wazy? wogole wg normy ma wage czy ma niedowage?
Manfred to je dwa razy dziennie po 125 gr
do tego jeszcze marchewka jabluszko itd wpadna miedzy posilkami
a ile ona wazy? wogole wg normy ma wage czy ma niedowage?
ee w normie 4,3 kg
W lepszych dniach zjada mi 80 gram... Ale ostatnio jakaś bidula jest Mam nadzieję, ze sie poprawi... mam nadzieję, ze pojedziemy do Krakowa zdiagnozować tą śledzione...
Musze o tym poczytać...
Manfred to je dwa razy dziennie po 125 gr
do tego jeszcze marchewka jabluszko itd wpadna miedzy posilkami
Ale mu dobrze Luna też by tak miała jakby mogła
no ale Manfred wazy prawie 24 kg i nadal musze go po schocach nosic Mylse ze dojdzie on do ok. 34 kg jego ojciec jest masywny , Mama tez byla dosc duza
ja kocham duze pieski sasiad ma doga co jest wiekszy ode mnie i to najwiekszy przyjaciel od Manniego jest
sweterka nie kupilam nie moglam znalezdz nic odpowiedniego, wolalabym zapinane na brzuchu lub plecach a wszystkie co widzialam sa zakladane przez glowe, Manfred jest angielski bulldog i nie moze miec nic co przez glowe jest zakladane...
szukam dalej
kupilam mu obroze z muszka
i kurtke zimowa przeciwdeszczowa
muszka dzis przyszla jak da rade zrobic mu zdjecie to pokarze
Dawaj fotę
no dam, jak tylko da rade zrobic zdjecia, jutro sporobuje
toego wlasnie chcialam uniknac i dlatego nie kupilam sobei chow-chow chociaz strasznie mi sie podobaja,
Luna spokojana jest u fryzjera? jak czesto chodzicie ?
kupilam nowa kurtke Manfredowi i zapomnialam zdjecie zrobci, ale tym razem pasuje perfekt!!!
Jestem załamana, parę dni temu nauczyłam Manfreda schodzić po schodach w dół. Było super na dół sam, do góry sam!!! Od wczoraj dostał.jakiejs.paniki i na górę nie chce wchodzić. Ale naprawdę się cały bardzooo trzęsie i płacze i serce mu wali tak szybko. No więc go wnosić znowu muszę ale on wazy ok 25 kg!!! Ja kobieta i jeszcze moje chore plecy!! Ja płaczę jak go wnosze!!
Dziś po 40 minutach na schodach wyblagalam go.zeby chociaż półpiętro wszedł i wszedł ale on tak w połowie zamiast wchodzić to wskakuje za szybko i znowu się poślizgnął, nic mu się nie stało ale w tym momencie traci pewność i się boi.... Ehh....
Tak, jakieś 2 tygodnie trenowaliśmy od nowa wchodzenie , za każdy etap ciastka psie dostawał i jakoś strach znikł i od paru dni wychodzi już normalnie.
Ma od wczoraj wirusa żołądkowego, dziś jest już trochę lepiej...
Manfred Ma przyszły miesiąc swoje pierwsze urodziny!
Jak zrobiłaś Cukierku Lunie urodziny? Ja nawet nie wiem jaki prezentu dać ale tort dla niego zrobię
Jak zrobiłaś Cukierku Lunie urodziny?
ona co miesiąc ma urodziny i dostaje:
hepaxan
hepatikrill
microbiotal
laktuloze
helicid
Żeby się nie czuła za bardzo rozpieszczana to wychodzi, że co miesiąc kupuję jej jeden albo dwa z wymienionych specyfików
Powaznie, to z uwagi na to, że jej życie to była prawie ciągła walka o jej życie to w sumie nigdy nie obchodziłam jej urodzin
Może w tym roku to zmienię... 17 grudnia skończy 6 lat... dziś jej zamówiłam zestaw gumeczek i spineczek nietrafiony prezent bo ona NIENAWIDZI jak ją czeszę xD
Manfred 11 grudnia
Chce mu koszyk zabawek kupić może jakiś róg do gryzienia też, i wiadomo zdjęcia na pamiątkę pierwszych urodzin , Amelia ma załatwić czapkę urodzinową a ja tort zrobię,
Manni ma na tydzień antybiotyk obecnie, sąsiadka mi powiedziała że jakiś wirus faktycznie jest bo wszystkie psy od nas z okolic od znajomych mają też rozwolnienie..
No jak pies zachoruje to wydatek jest !
Ja za ostatnia wizytę to był zastrzyk przeciwbowy, antybiotyk i 10 minut w gabinecie też wydałam 50 € ale na szczęście mamy ubezpieczenie i oddali pieniądze.
[ Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.1 MB (Maksimum: 1.36 MB) ]